راهنمای انتخاب نام شرکت
ضرورت، قوانین، آخرین بخشنامهها، مطابق با آخرین قوانین سال ۱۴۰۱
زمان مورد نیاز
۲ روز کاری جهت تایید نامآگهی رسمی
۱۵ روز کاری چاپ در روزنامه رسمی
مدارک ثبت شرکت
کپی کارت ملی و شناسنامهاساسنامه
یا شرکتنامه با امضای اعضای هیئت مدیره
نوع ثبت
بدون نیاز به حضور فیزیکیکاملا آنلاین
قراداد و پرداخت و تحویل مدارک ثبتی
پیگیری پرونده
هر لحظه از شبانه روزروش پیگیری
پیامک شماره قرارداد به ۰۲۱۴۳۹۰۲۰۰۰
یکی از موقعیت هایی که ممکن است با آن روبرو شده یا در آینده روبه رو شوید، زمانی است که بخواهید شرکت خود را با نام انتخابی خود به ثبت برسانید. در این مقاله با ما همراه باشید تا نکات لازم برای انتخاب نام شرکت را برای شما شرح دهیم.
عنوان های مقاله:
۱. ضرورت انتخاب نام برای شرکت
۲. نامگذاری انواع شرکت های تجاری
۳. مواردی که رعایت آن ها در انتخاب نام برای انواع شرکت ها مشترک است
۴. قوانین انتخاب نام برای انواع قالب های ثبتی شرکت ها

ضرورت انتخاب نام برای شرکت
در مقاله ی ثبت شرکت گفته شد زمانی که بخواهیم کسب و کار خود را قانونی کنیم باید اقدام به ثبت آن در قالب یک شرکت نماییم و همچنین عنوان شد که یکی از مهم ترین و حساس ترین مراحل ثبت شرکت انتخاب یک نام مناسب برای شرکت است. نام شرکت می تواند تأثیر چشمگیری روی اشخاص و ارتباط آن ها با شرکت به عنوان مشتری داشته باشد. قطعا یک نام خوب، ذهن مخاطب را درگیر کرده و ماندگارتر خواهد بود.
اما قبل از اینکه برای انتخاب نام شرکت وقت و انرژی گذاشته و نتیجه گیری کنیم بهتر است بدانیم که مانند بسیاری از اموری که در طول زندگی با آن ها مواجه شده ایم، این مورد هم قوانین و مقرراتی دارد که باید بر طبق آن ها اقدام به انتخاب نام موردنظر خود کنیم تا از رد شدن آن توسط سازمان امور ثبت شرکت ها جلوگیری کنیم.
نامگذاری انواع شرکت ها ی تجاری
شرکت های تجاری در ایران به ۷ دسته تقسیم میشود که شامل شرکت های با مسئولیت محدود، شرکت های سهامی خاص و عام، شرکت نسبی، شرکت تضامنی، مختلط سهامی، مختلط غیرسهامی و شرکت های تعاونی است. نامگذاری هر یک از این شرکت ها، علاوه بر قوانینی که برای همه ی آن ها مشترک است، قوانین خاص خود را نیز دارند که می بایست آن ها را در نظر گرفت.
مواردی که رعایت آن ها در انتخاب نام برای انواع شرکت ها مشترک است
نام شرکت باید حتما دارای ریشه ی فارسی و معنی دار باشد. یعنی معنی آن در لغت نامه های معتبر فارسی مثل دهخدا، عمید و معین موجود باشد.(البته باید به این نکته توجه داشت که نام هایی مانند رویال، پرشین و … در فرهنگ دهخدا دارای معنی هستند اما هرگز ثبت نخواهند شد.)
فاقد تشابه با شرکت های ثبت شده ی قبلی باشد و همچنین نمی توان به اسامی شرکت های ثبت شده واژه ای به عنوان پیشوند یا پسوند اضافه کرد.
از اسامی شهرها و القاب و اسامی اشخاص مشهور نمی توان استفاده کرد.
در صورت استفاده از نام محل یا شهر در نام شرکت، باید حتما شرکت موردنظر، در همان حوزه ی ثبتی به ثبت رسیده باشد.
از نام های دولتی و متعلق به حاکمیت نباید استفاده کرد..
نام انتخابی باید متعارف بوده و با اهداف جمهوری اسلامی مغایرت نداشته باشد.
نمی توان از اسامی که مخالف قانون یا نظم عمومی و شئونات اسلامی و اخلاق حسنه باشد استفاده نمود.
نام انتخابی می بایست سه سیلابی بوده و شامل حداقل یکی از اسامی خاص باشد.

در گذشته امکان نامگذاری شرکت ها به صورت تک سیلابی یا دو سیلابی وجود داشت. اما به علت تعدد شرکت ها در چند سال اخیر، برای عدم تشابه نام شرکت، ناچاراً باید از اسامی سه سیلابه استفاده نمود.
قوانین انتخاب نام برای انواع قالب های ثبتی شرکت ها
طبق ماده ۹۵ قانون تجارت، در اسم شرکت باید عبارت “با مسئولیت محدود” قید شود. در غیر این صورت آن شرکت در مقابل اشخاص ثالث شرکت تضامنی محسوب و تابع مقررات آن خواهد بود. اسم شرکت نباید متضمن اسم هیچ یک از شرکاء باشد و الا شریکی که اسم او در اسم شرکت قید شده، در مقابل اشخاص ثالث حکم شریک ضامن درشرکت تضامنی را خواهد داشت.
طبق ماده ۲۲ قانون تجارت، در اسم این نوع شرکتها حتما باید کلمه “سهامی” قید شد.
همچنین نیازی به قید نام هیچ یک از شرکا نمی باشد.
طبق ماده ۱۱۷ قانون تجارت، در اسم شرکت تضامنی باید عبارت “شرکت تضامنی” و لااقل اسم یک نفر از شرکا ذکر شود. در صورتی که اسم شرکت مشتمل بر اسامی تمام شرکاء نباشد باید بعد از اسم شریک یا شرکایی که ذکر شده است، عبارتی از قبیل “و شرکاء” یا “و برادران” قید شود.
طبق ماده ۱۶۳ قانون تجارت، در اسم شرکت باید عبارت “شرکت مختلط” و لااقل اسم یکی از شرکاء ضامن قید شود.
طبق ماده ۱۸۴ قانون تجارت، در اسم شرکت نسبی عبارت “شرکت نسبی” و لااقل اسم یک نفر از شرکاء باید ذکر شود. در صورتی که اسم شرکت مشتمل بر اسامیتمام شرکاء نباشد بعد از اسم شریک یا شرکایی که ذکر شده عبارتی از قبیل “و شرکاء” “و برادران” ضروری است.
نام شرکت شما تایید شد
در این مقاله سعی شد کلیه موارد مورد نیاز برای انتخاب نام شرکت را به شما ارائه بدیم تا بعد از انتخاب نام مناسب اقدام به ثبت کسب و کار خود کنید. در صورتیکه نام شرکت خاصی را انتخاب نکردهاید کافیست تا با شماره ۰۲۱۴۳۹۰۲۰۰۰ تماس گرفته یا از تجربه مشاوران برتر تهران ثبت برای دریافت لیست پیشنهادی نامهای زیبا جهت ثبت شرکت استفاده فرمایید. ۵۰+ مشاور حرفهای تهران ثبت آماده مشاوره رایگان به شما عزیزان از طریق واتساپ یا تلگرام هستند. برای رزرو مشاوره ۱۰۰% رایگان کلیک کنید.
اگر زمان برای شما مهم است، فرم زیر را کامل فرمایید تا ۵۰+ کارشناس متخصص ثبت شرکت تهران ثبت در اسرع وقت با شما تماس گرفته و راهنماییتان کنند.